Teadlased kinnitavad: jah, naised võivad saada erinevaid orgasme!

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lev Dolgachov / PantherMedia / Scanpix

Kuidas naised on võimelised orgasme saama ning mida on «korrektne» üldse naiste puhul orgasmiks nimetada, on küsimus, mis on tekitanud segadust teadusringkondades aastasadu. Lõpuks on ehk neil vaidlustel lõpp.

Teadlased on pikalt arutanud, miks ja kuidas naised orgasmi saavutavad ning eriti just mehed on sõnakalt avaldanud erinevaid arvamusi. Ühed väidavad, et vaginaalset orgasmi pole olemas ning ainuõige tee on klitoraalne orgasm, teised aga kinnitavad, et vaid peenist vagiinasse sisestades saab «tõelise» kliimaksini jõuda.

Hello Giggles vahendab ajakirjas Socioaffective Neuroscience and Psychology avaldatud uuringut, mis paneb lõpuks asjad paika. «Lõppeks on tegemist naise subjektiivse kogemusega, mida mõjutab tema spetsiifiline anatoomia ja füsioloogilised reaktsioonid, mis defineerib selle, mis on selle konkreetse naise jaoks orgasm – ja mis mitte,» kirjutavad teadlased.

Teiste sõnadega: poisid, lõpetage vaidlemine ning pange tähele. Naised võivad orgasmi mitmel moel kogeda.

Uuringus kirjeldatakse ka, et naised võivad orgasmi saavutada mitmete eri punktide, sealhulgas kliitori, emakakaela, G-punkti, nibude, kõrvanibude ja paljude teiste kohtade stimuleerimisel. «Orgasmid ei pea alguse saama ühest kindlast punktist, aga nad ei pea tulema ka mitmest korraga,» täpsustatakse uuringus. «Samuti ei pea igal naisel need ühesugused olema – ning isegi mitte samal naisel ei pea iga seksuaalne kogemus sarnane olema – et seda terviklikuks ja õigeks lugeda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles