Õlleilm on nagu seiklus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrge jala, laia suu ja põhjaga klaasis avab õlu end kogu ilus, ütleb Eesti parim õllesommeljee Els-Maria Uibo oma praeguses töökohas, restoranis Umami õlle värvust uurides.
Kõrge jala, laia suu ja põhjaga klaasis avab õlu end kogu ilus, ütleb Eesti parim õllesommeljee Els-Maria Uibo oma praeguses töökohas, restoranis Umami õlle värvust uurides. Foto: Sander Ilvest

«Mida rammusam ja maitseküllasem roog, seda toekamat ja kangemat rüübet see kõrvale tahab,» sõnastab äsja tänavuseks Eesti parimaks õllesommeljeeks kuulutatud Els-Maria Uibo toidu ja joogi paari panemise ühe kuldreegli, mis käib ka pühadelauale õlle valimise kohta.

Käsitööõllerevolutsioon Eestis jätkub, meie õllemaailm on rikkalikum kui kunagi varem ja õllekultuuri edendamine pole enam ainult meeste pärusmaa.

Soovite kinnitust? Palun, nüüd juba neljandad Eesti parima õllesommeljee valimised võitis Els-Maria Uibo restoranist Umami, teiseks jäi Helen Aasman baarist Koht ja kolmandale kohale jõudis Martin Vahtra Tankeri pruulikojast.

«Minu tee õllesommeljeenduseni on olnud võrdlemisi lühike, kuid kirglik ja intensiivne,» tunnistab Els-Maria Uibo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles