Triinu veganimagustoit: maapähkli-šokolaaditrühvlid

Triin Palmipuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Jiri Hera / PantherMedia / Scanpix

Teeme ka suu magusaks!

Vaja läheb:

300 grammi tumedat šokolaadi

kaks heldet supilusikatäit maapähklivõid

200 ml kaerakoort

terake soola

mandleid

veeretamiseks kookoshelbeid

Valmistamine:

Haki šokolaad suure noaga peeneks ja pane kuumakindlasse kaussi. Aja kaerakoor (see on kõige neutraalsema maitsega ja tummine) terakese soolaga keema, kalla siis šokolaadile, lisa maapähklivõi ja sega spaatliga, kuni segu ühtlustub. Mõneks tunniks külmkappi tahenema, kui segu on paksenenud, saab hakata komme voolima. Mulle meeldib, kui keskel on krõmpsakas mandel, aga võib panna ka hapuka kirsi. Veeretada kookoshelvestes, pista pisikestesse kommivormidesse ja võib tänulikele magusahoolikutele ette kanda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles