Triinu veganitoidu lemmikretsept: peedi-oapihvid

Triin Palmipuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vegan-kotletid.
Vegan-kotletid. Foto: Alena Dvorakova / PantherMedia / Scanpix

Paluti, et paneksin kirja mõne oma lemmikretsepti, mis mul kuu jooksul tekkis. Uusi häid maitseid oli nii palju, et väga palju retsepte korrata ei jõudnudki. Tegin valiku selle järgi, mida võiksid proovida täiesti tavalised köögis askeldajad, et ei nõuaks liiga palju vaeva, poleks kallis, raskesti leitavatest komponentidest, samas võib-olla mitte liiga tavaline. Ja mul on kotlettidega oma kiindumus lapsepõlvest peale.

Alati, kui Võrumaale vanaisale külla läksime, ootas meid suur kuhjaga kausitäis. Kõik sugulased, sõbrad ja tuttavad teadsid, et vanaisa August teeb oma superkotlette ja tellisid neid enda tulekuks ette. Enam vanaisa eriti ei viitsi, aga igal pool, kus võimalik, proovin erinevaid kotlette maitsta ja teen ise ka, praegu taimseid.

Vaja läheb:

  • 1 purk punaseid ube
  • 1 purk kikerherneid
  • tunde järgi keedetud riivitud peeti
  • 1 suur sibul
  • paar spl jahu
  • soola, veidi pipart, maitseainetega koonerdada pole vaja
  • paneerimiseks riivsaia

Valmistamine:

Loputa-nõruta oad ja kikerherned, kalla kaussi. Vajuta kätega neid kausis katki, ära blenderis püreesta. Kikerherned jäävadki üsna terveteks, oad moodustavad taignase osa. Haki sibul, riivi peet ja lisa taignale. Sool ja pipar juurde, sega ja hakka vähehaaval jahu lisama. Lusikatäis jahu, sega kätega ja vajadusel lisa juurde. Liialdada pole mõtet, aga segu peab kokkuhakkava taina moodustama.

Vormi märgade kätega õhemat sorti pihvid ja püherda neid mõnuga riivsaias. Pannile üsna lahke käega õli, see korralikult kuumaks ajada ja praadimine alaku. Ühelt poolt mõnusalt küpseks ja krõbedaks, siis alles teine külg keerata ja lõpuni praadida.

Kasutasin kaerajahu ja gluteenivaba riivsaia, tavaline nisujahu ja riivsai annavad vähemalt sama suurepärase tulemuse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles