Galerii: Embassy of Fashion loomingu parimad hitid läbi aegade

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti üks armastatumaid moemaju, Embassy of Fashion, tähistab sellel neljapäeval Black Birthday nime kandva glamuurse peoga oma seitsmendat juubelit. Lisaks tähistavad moesaadikud Aldo Järvsoo, Ketlin Bachmann, Tanel Veenre ja Riina Põldroos ka 20 aastat moe- ja ehtekunstis ning veelgi erilisemaks teeb õhtu Riina ja Aldo 40. juubel.

Embassy of Fashioni disainerite rikkalikus loomingus on läbi aegade kohtunud must pits, õhuline šifoon, värviline volangidemeri ja neopreeni volüümikad vormid müstiliste fööniksite, libahuntide, luikede ning eebenipuust ööliblikate hämara iluga. Moemaja stiilne glamuur on neist teinud Eesti punaste vaipade lemmiku, olles võlunud moepublikut ka Ameerikast Milanoni ning Taiwanist Selfridge’i kaubamaja vaateakendeni.

Säraval juubelipeol tulevad Teatris No99 esitlusele kõigi nelja disaineri värsked aastalõpukollektsioonid, mis pakuvad imelist võimalust algavate pidude hooaja garderoobi täiendamiseks.

Riina Põldroos
Riina Põldroos Foto: Embassy of Fashion

Riina Põldroosi uus kollektsioon põimib temale omaselt kokku geomeetria ja naiselikult voogavad jooned. Peamine teema on seekord plisseer, seda nii seelikutes, kleitides kui pükstes. Volditud on tülli, trikotaaži ja isegi litterkangast, plisseeritud materjale on drapeeritud ja kasutatud tikandites. Kollektsioon on Black Birthdayle omaselt must, kuid sätendavate litritähekeste ja pärlitega, kus helgib ka pronksi ja hõbedat.

Tanel Veenre Öölased
Tanel Veenre Öölased Foto: Embassy of Fashion

Tanel Veenre kollektsioon «Öölased» on TVJ kaubamärgi kõige esimese disainehete kollektsiooni uus tulemine. Sellest 2012. aastal sündinud seeriast sai koheselt hitt ning kõik liblikad limiteeritud kollektsioonist leidsid endale peagi kandjad. Kuid nüüd, peale viieaastast nukkumise perioodi, on ööliblikad taas valmis oma talviseks lennuks, kusjuures hinnalisest mustast eebenipuust siluetid on saanud endale kuukivist, mäekristallist, suitsukvartsist, roosakvartsist, ametüstist, türkiisist, oonüksist ja paljudest teistest ehtekividest sillerdavad saabad.

Ketlin Bachmann
Ketlin Bachmann Foto: Embassy of Fashion

Ketlin Bachmanni kollektsiooni materjalivalik ja tonaalsus on samuti aastalõpu meeleoludest kantud. Kohtame sädelevaid litterkangaid ja erinevaid metalliktoone, mille seovad kordumatuks tervikuks tumeda pitsi, tülli ja paelornamentidega kleidid. Kleidivalikus on nii lihtsamaid kokteilikleite kui ka pidulikke pikki õhtukleite, mille juurde on disainer sobitanud stiililt rohkem ja vähem ekstravagantseid jakke.

Aldo Järvsoo
Aldo Järvsoo Foto: Embassy of Fashion

Aldo Järvsoo uus aristokraatlik kollektsioon on musta talve puhul värvunud üleni mustaks! Neopreenist jakkide, mantlite ja kleitide tikandid on matemaatiliselt selged, et graafilised jooned mängleks ka pimedaimal aastaajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles