Viis märki, et sa annad endast liiga palju

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Vahel on raske aru saada, kas pinged kasvavad üle pea seepärast, et korraga ongi palju teha ja endast vanda või on neid, kes kasutavad su heatahtlikkust jultunult ära ning aeg oleks rohkem endale mõelda. 

Kallima nägemine ei tekita sinus mingit elevust. Varem üritasid tema pärast töölt varem lahkuda ja ainuüksi temale mõtlemine tegi sind õnnelikuks. Nüüd oled hakanud mõistma, et tal on väga palju soove ja kõrged nõudmised, mistõttu ei tundu tunded teineteise suhtes päris vastastikused, kirjutab Women Working.

Sul pole midagi head oodata. Miski ei tekita enam elevust. Sa tunned, et su lähikondlaste seas on väga palju abivajajaid ja päeva lõpuks oled üdini kurnatud, sest sa hoolitsed kõigi teiste vajaduste eest.

Sa oled kogu aeg väsinud. Energiast tuleb iga päev puudu, aga sinust sõltuvad inimesed isegi ei märka sulle puhkust anda, sest neil on liiga palju tegemist sellega, et sinult midagi saada.

Su sõbrad ei arvesta sinu tunnetega. Plaane tehes oled alati valmis vaatama filmi, mis meeldiks kõigile; minema restorani, mille vastu teistel pole midagi; sättima oma tööaegu ringi selleks, et teistele ajaliselt paremini vastu tulla. Seda sa ei mäletagi, millal oleks keegi teine sinu pärast oma töögraafikut muutnud. 

Töökaaslane palub sult järjekordselt üht teenet. Oled märganud, et töökaaslane sõltub üha rohkem sinu tegemistest ja sa pead talle ikka ja jälle appi ruttama. Vahel lausa nii palju, et su oma töö kannatab selle all. 

Viimane aeg on hakata mõtlema rohkem oma vajadustele ja tunnetele. Kui sa oled pikalt olnud väga allaheitlik ja vagur, ei suuda sa tõenäoliselt üleöö end kehtestama hakata. Mida rohkem suudad keelduda ja teenete osutamisele ei öelda, seda rohkem kasvab su enesekindlus, et ka suuremate muredega paremini hakkama saada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles