Kuus supertoitu väsimuse vastu

Maitsemeel.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Kõik inimesed kannatavad aeg-ajalt mentaalse või füüsilise väsimuse käes. Proovi, kas need kuus supertoitu aitavad sul väsimusest üle saada. 

Väsimus ja kurnatus võib tuleneda näiteks halvast toitumisest, vähesest unest, liiga kiirest elutempost või kõigist korraga. Inimese elustiil ongi tavaliselt väsimuse üks põhjustajatest. Tervislik toitumine on väga oluline osa inimese eluviisist, mis peaks andma sulle energiat ja jõudu juurde, et päevaste toimetustega hakkama saada. BoldSky vahendusel toome teieni kuus supertoitu, mis võitlevad väsimuse vastu.

  1. Jogurt. Jogurtis on palju süsivesikuid ja valke, mis aitavad võidelda väsimuse vastu. Meie keha töötleb jogurtit kiiremini kui tahkeid toite ja seetõttu saame jogurtist kiiremini energiat. Lisaks on jogurtis probiootikume, mis aitavad parandada ainevahetust.
  2. Banaanid. See on parim puuvili, et võidelda väsimuse vastu. Banaanis on palju vitamiine ja süsivesikuid, mis annavad kohe energiat.
  3. Kaerahelbed. Näiteks soe kaerahelbepuder on suurepärane hommikusöök, sest see annab kehale palju energiat, toidab aju ja sisaldab kiudaineid, mis parandavad seedimist.
  4. Oad. Need sisaldavad palju süsivesikuid, valku ja mineraale, mis annavad energiat pikemaks ajaks ja võitlevad väsimuse vastu. Keeda ube lõuna- või õhtusöögiks salati sisse või prae kõrvale.
  5. Kõrvitsaseemned. Jällegi, sisaldavad palju valku, oomega-3-rasvhappeid ja vitamiini, mis aitavad väsimuse vastu.
  6. Roheline tee. Mõnus tass rohelist teed alandab stressi, annab energiat ja parandab seedimist. 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles