Eliq Maraniku soe smuuti: ananass, mango ja kurkum

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: kirjastus Koolibri

Smuutikuningannal Eliq Maranikul ilmub kohe-kohe värske retseptiraamat, kust leiab sel korral põnevaid soojade smuutide valmistamise õpetusi. Proovi näiteks seda jooki, mis pärit Maraniku värskest kogumikust «Talvesmuutid. Karged ja kuumad».

Eliq Maran «Talvesmuutid. Karged ja kuumad»
Eliq Maran «Talvesmuutid. Karged ja kuumad» Foto: kirjastus Koolibri

Jahvatatud kurkumit võib lisada pea millele tahes – kuumus seda ei mõjuta. Mulle meeldib smuuti või mahla sisse paar kurkumitükki mikserdada.

Uuringud tõendavad, et kurkumi segamine vähese piperiiniga (aine, mis annab piprale terava maitse) aitab kehal omastada kurkumi tugevalt põletikuvastase toimega värvainet kurkumiini. Soovituslik kogus on üks supilusikatäis tugeva loodusliku ravitoimega kurkumit.

Ananass, mango ja kurkum

2 klaasi

  • 400 ml detox-teesegu omal valikul, neid on erinevaid
  • 1 jääkuubik
  • 1 laim
  • 100 gr värsket või sulatatud mangot
  • 100 gr värsket või sulatatud ananassi
  • 1 tl riivitud kurkumit või 1 tl jahvatatult
  • Näpuotsatäis värskelt jahvatatud musta pipart

Valmista pakendil oleva õpetuse järgi tee. Vala 150 ml kuuma teed kruusi ja jahuta see jääkuubiku abil temperatuurini 50°C. Pressi laimist mahl välja. Koori ja tükelda värske mango. Koori väike ananass, eemalda kõva südamik ja haki viljaliha väikesteks tükkideks.

Mikserda jahutatud vedelik koos teiste koostisainetega ühtlaseks seguks. Vala suurde kuumakindlasse klaasi ja sega juurde ülejäänud kuum tee.

Joo kuumalt!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles