Nutikaid nõuandeid, kuidas vanu lemmikjalatseid uuele elule turgutada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Muutub ilm, muutuvad ka jalatsid ja hooaja vahetudes pole mõtet kohe poodi tormata. Kui vanad jalanõud on terved, aga näevad veidi väsinud välja, tasub esmalt proovida nende välimust parandada.

Hõõru lakk-kingadelt kriimud maha vaseliiniga. Nn lakk-kingadele tekivad kriimud väga kergesti, olgu need värvilised või mustad. Võta puhta lapi peale veidi vaseliini ja hõõru plekke nii kaua, kuni need kaovad. See on kõige parem moodus, kuidas sellised jalatsid uuesti läikima saada, õpetab Pure Wow.

Pärisnahka puhasta juuksepalsamiga. Kuigi nahast jalatsid on väga vastupidavad, ei pea ka need ajahambale igavesti vastu. Kingavikis asemel proovi esmalt palsamit. Hõõru väike kogus palsamit puhta lapiga nahka. Selles on vaha, mis aitab nahka niisutada - samamoodi nagu see niisutab su juukseid.

Tossudele tekkinud plekke hõõru nn maagilise käsnaga. Sama imeliselt nagu see puhastab kodus kõiksugu veidrad plekid, teeb see ka su jalanõud puhtamaks. Pihusta alguses jalats märjaks ja hõõru seni, kuni plekk on kadunud. 

Seemisnahkseid jalatseid puhasta kustutuskummiga. Seemisnahk on küll tundlik, kuid puhas valge (või roosa) kustukumm võib veel hädast välja aidata ja pleki ära klaarida. 

Kummikuid kirgasta oliiviõliga. Vanadele kummikutele tekib tavaliselt hele kiht, mis jätab kulunuma mulje kui kummikud väärivad. Peamiselt on selle põhjuseks niiskus ja soojus. Hõõru oma kummikud õliga sisse nagu praepanngi. Vala vaid veidi õli lapile ja hõõru ringjate liigutustega laiali. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles