Seitse toitu, mis teevad sind näljasemaks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Kahjuks on nende seas juust. Miks? Mõned toidud tekitavad meis pigem sõltuvust, kui leevendavad näljatunnet. Vaatame lähemalt, milliste toitutega peaks olema ettevaatlik.  

  1. Sai

Kahjuks paneb saia söömine inimest veel rohkem süüa tahtma. Proovi saia asemel hoopis tera- või seemneleiba, mis sisaldab kehale vajalikke kiudaineid, vahendab PureWow.

  1. Munavalge

Munakollast ei ole mõtet munavalgest eemaldada. Inimene võib süüa rahus vähemalt seiste muna nädalas ilma, et tal hakkaks tekkima probleeme kolesteroolitasemega. Munakollases on palju vitamiine, mineraale ja valke, mis on kehale kasulikud.

  1. Juust

See ei ole muidugi nii sõltuvust tekitav kui narkootikumid, aga see mõjub ajule samamoodi. Näiteks väga juustuse pitsa asemel vali rohkemate juurviljadega pitsa, mis täidab su kõhtu rohkem.

  1. Sushi

Asi on valges riisis. See on süsivesik, mis kehas muutub kergesti suhkruks, mis teeb sind uuesti näljaseks.

  1. Maitsestatud jogurt

Kõik puuviljajogurtid sisaldavad suhkrut, mis teeb sind järjest näljasemaks. Selle asemel võiksid proovida näiteks Kreeka jogurtit ja lisada sinna värskeid marju, nii saad valgu- ja vitamiinirikka hommikusöögi või vahepala.

  1. Mahlad

Mahlad sisaldavad enamasti palju suhkruid, mis taas muudavad sind veel näljasemaks. Selle asemel võiksid süüa värskeid puuvilju.

  1. Suhkrurikkad hommikuhelbed

Selle asemel võiksid proovida kaerahelbeputru koos rosinate ja pähklitega – palju toitaineterikkam ja hoiab kõhu täis lõunasöögini. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles