Keskealised naised räägivad: miks seks meie vanuses suurepärane on

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Redditis küsiti naistelt, kas vastab tõele, et seks läheb aja edenedes aina paremaks ning kui jah, siis miks see nii on. Mõned naised tunnistasid, et nemad nii ei arva, kuna menopausiga seotud vaevused võivad ka rõõmu seksist ära võtta, kuid enamik nõustus, et seks on 40ndatest eluaastatest alates märksa parem.

Miks? Siin on mõned nende mõtisklused ja arvamused.

1. Sa võid olla lärmakas

«Ma võin teha nii valju häält, kui ma ise tahan, sest mu lapsed on juba kodust lahkunud.»

2. Sa ei pea muretsema raseduse pärast

«Selles vanuses on rasestumine üldiselt ilma meditsiinilise sekkumiseta keeruline, seega ma saan lõdvestuda ja mitte selle pärast muretseda.»

3. Sa ei muretse enam oma välimuse pärast

«Sa enam ei muretse, kas su tagumik näeb teatud nurga alt paks välja. Täiskasvanud inimesed on üldiselt märksa vähem kriitilised ja hukkamõistvad ning eelistavad pigem lihtsalt teineteise seltskonda nautida.»

4. Su libiido tõuseb

«Ma olen 45 ja iga kuuga olen ma aina enam kiimas. Mind erutavad aina rohkem mehe headus, huumor ja intellekt.»

5. Sa oled enesekindlam

«Seks on palju parem. Ma tunnen oma keha, ma tean, mis mulle meeldib.»

6. Sa oled lõõgastunum ja lõbutsed rohkem

«Ma olen 55 ja mu partner on 58. Meie lapsed on suured. Meile ei tule ootamatult külalisi, kes meid segaks. Meil pole rasedushirme. Me saame olla lärmakad. Meid ei kõiguta uus korts. Me ei põe oma kehasid. Me naudime teineteist!»

7. Sa julged küsida, mida soovid

«Ma pole küll veel 40ndates, aga seks on 30ndates kindlasti parem kui varem. Ma ei põe enam oma välimuse pärast, ma ei karda küsida, mida ma tahan, ma olen domineerivam ja mehed paistavad seda väga nautivat.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles