Viis põhjust, miks seks teeb naise naha ja juuksed ilusaks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Naised, kes kulutavad palju raha kreemidele ja seerumitele, võiksid kaaluda ka seda, kui palju aitab seks nende nooruslikule jumele kaasa.

Loomulikult pole linade vahel hullamine nii tõhus vananemisvastane vahend, et kreeme poleks üldse tarvis, kuid see on kindel, et regulaarne seksuaalelu teeb naise mitmes mõttes ilusamaks, kirjutab Women’s Health.

Õhetav jume

Nii nagu iga teine füüsiline tegevus, parandab ka seks vereringet ja suurendab hapniku juurdepääsu nahka ja teistesse organitesse. See toob sära palgeile ja annabki nahale ihaldusväärse õhetava kuma. 

Nooruslikum nahk

Üks kõige suurem jume rikkuja on stress. Stressihormoonid nagu kortisool on seotud ka kortsude tekkimisega. Regulaarne seksuaalelu aitab võidelda kahju vastu, mida stress nahale tekitab. Seda eriti siis, kui saad orgasmi, sest tänu sellele vallandub östrogeen, mis aitab kaasa kollageeni tootmisele. Füüsiline aktiivsus aitab kaasa ka inimese kasvuhormooni tootmisele, mis teeb naha elastsemaks. 

Tugevamad juuksed ja küüned

Seks pole hea vaid nahale. Nimelt on uuringud näidanud, et tänu regulaarsele seksuaalelule paraneb ka keha võime tõhusalt absorbeerida ja metaboliseerida toitaineid. Mida rohkem vitamiine ja mineraale keha toidust kätte saab, seda tervemaks muutuvad pika peale su küüned ja juuksed.

Täidlasemad huuled

Tänu seksile suurenenud verevoolule võivad ka huuled täidlasemaks muutuda. Seks kiirendab südame tööd ja ajab vere käima. Punetavad huuled on selle tõestuseks. 

Parem uni

Kõige suurem kasu seksist on kosutav uni, tänu millele näed hommikul välja tavapärasest puhanum ja ärksam. Selle eest võid tänada heaoluhormooni oksütotsiini, mis teeb sind pärast seksi uniseks ja lõõgastunuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles