Kaheksa võimalikku põhjust, miks sa oled kogu aeg näljane

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Kas sa ka oled pidevalt näljane? Igatahes ei ole sa ainuke. Peaaegu kõigil inimestel on selliseid hetki, kus nad tunnevad, et neil ei saa mitte kunagi kõht täis ja tahaks ainult veel ja veel süüa. Mis seda põhjustab?

Glamour.com vahendab kaheksa võimalikku põhjust, miks sa oled kogu aeg näljane.

  1. Madal veresuhkur. Kui me tunneme ennast väsinult, siis esimene reaktsioon on haarata šokolaadi või muu magusa asja järele, sest see on kiire lahendus, et energiat saada. Tegelikult kaob suhkrust tulenev energia sama kiirelt, kui see tuli ja pärast tunned sa ennast veel väsinumalt.
  2. Janu. Inimesed ajavad tihti janu ja nälga segamini. Joo regulaarselt vett, et seda vältida.
  3. Väsimus. Mida vähem sa öösel magad, seda näljasem sa põhimõtteliselt oled. Kui sa oled väsinud, siis sa tahad süüa, et energiat ammutada.
  4. Igavus. Jah, mõnikord on oled sa näiliselt näljane, sest sul on igav. Otsi endale mingi tegevus selle asemel, et oma aega söömisega sisustada
  5. Rutiini puudumine. Proovi süüa hommikul, lõunal ja õhtul, sest väidetavalt söövad need inimesed palju vähem, kes rutiinist korralikult kinni peavad.
  6. Päevad. Naised on enne päevi näljasemad ja sellega peab õppima lihtsalt toime tulema. Teadvusta endale, et kätte on jõudnud see nädal, kus sa tahad rohkem süüa ja proovi teha tervislikumaid valikuid, mis hoiaksid su kõhu kaua täis.
  7. Kui su tähelepanu on kõrvale juhitud. Paljud inimesed söövad ja teevad midagi muud samaaegselt, näiteks vaatavad televiisorit. Võta omale söömiseks aega ja keskendu sellele.
  8.  Emotsionaalne sõltuvus. Paljud inimesed tunnevad ennast näljasena, kui nad on stressis, kurvad või ärevuses. Mõni inimene ei taha üldse sellel ajal süüa, aga teised on pidevalt näljased. Kõige parem on teadvusta endale, mis olukorrad tekitavad sulle stressi ja panevad sind rohkem sööma. Ürita järjepidevalt süüa kolm korda päevas ja kuula oma keha, millal oled sa päriselt näljane ja millal proovid sa ennast toiduga lohutada. 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles