Mummukeste pähklised juustud (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laagerdusruumis: juustutalu perenaine Erika Pääbus ja peremees Aivar Alviste hoiavad käes üht oma meierei uhkust, Andre Grandi juusturatast. Puitriiulitel küpseb ja kogub maitset 27 tonni nooremat juustu.
Laagerdusruumis: juustutalu perenaine Erika Pääbus ja peremees Aivar Alviste hoiavad käes üht oma meierei uhkust, Andre Grandi juusturatast. Puitriiulitel küpseb ja kogub maitset 27 tonni nooremat juustu. Foto: Liis Treimann

Tartumaal Talvikese külas asuva Andre Farmi lehmalaudas elavad Mummukesed ja Sõbrannad, kelle piimast laagerdub Erika Pääbuse ja Aivar Alviste juhatusel juust, mis kannatab võrdlust maailma tippudega.

Läinud kevadel, kui restoranis Gloria saadeti õhtusöögiga Eesti kokka Dmitri Roozi võistlema kokanduse olümpia Bocuse d’Ori Euroopa eelvooru Budapesti, ei lõiganud kokad juustutaldrikuile sugugi kuulsaid Vana Maailma juustusorte, vaid just Andre Farmi omi. Teiste seas hiilgas liual Andre Grand, mis oli laagerdunud kuus kuud.

Ühele Prantsuse saatkonna esindajale avaldas see juust nii suurt muljet, et too laskus juustukoja perenaise Erika Pääbuse ja peremehe Aivar Alviste ette peaaegu põlvili, öeldes: «Minu lugupidamine. Teie juust suudab võistelda prantslaste Comtéga.» Seni oli ta arvanud, et Comtéle ei osata kunagi väärilist vastast valmistada. Aga nüüd tuleb keegi kusagilt Kambja vallast ja saab oma väikeses talumajapidamises millegi sellisega hakkama!

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles