Eestimaalased on suured juustusõbrad

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Maxima läbiviidud küsitluses osalenud tarbijad kinnitasid, et nende lemmikumaks piimatooteks on juust. 

Tänavuse piimakuu raames uuris Maxima jaekett Facebookis, millised piimatooted lisaks joogipiimale kuuluvad eestimaalaste lemmiktoodete hulka .

«Eelistuste pingereas pälvis konkurentsitult esikoha juust – seda toodet nimetas oma lemmikuks tervelt 40 protsenti vastajatest. Teiseks lemmikuks osutus jogurt, mis on võitnud ligi 17 protsendi vastanud eestimaalase südame. Hapukooreta ei saa kohe kuidagi oma toidulaual läbi umbes 10 protsenti, kohupiima ja võita vastavalt 5 protsenti ning 3 protsenti vastanutest,» võttis 888 küsitluses osalenud eestimaalase eelistused kokku Maxima Eesti avalike suhete juht Katja Ljubobratets. «Samas 25 protsenti inimestest jätsid oma lemmikud välja toomata kinnitades, et nende perede söögilaual on ühtviisi hinnatud kõik piimatooted.»

Eestimaalaste eelistused kajastuvad ka nende ostudes. «Lisaks joogipiimale jõuab toidukorvi kõige rohkem erinevaid juustusid, mida eestimaalased on tänavu ostnud juba ligi 3 800 tonni. Traditsiooniliste fermenteeritud juustude kõrval koguvad aina suuremat populaarsust hallitus-, toor- ja kõvajuustud, mille tarbimine ületab mullust keskmiselt ligi 20 protsendi võrra,» kinnitas Maxima Eesti ostudirektor Kristina Mustonen. «Arvestades Eesti inimeste armastust piimatoodete vastu, püüame me pakkuda juba läbi aegade lemmikuteks saanud kaupade kõrval ka midagi uudset, olgu selleks kohalike talunike toodetud maitsestatud valge juust või maailmakuulus sinihallitusjuust.»

Maxima Eesti viib oma kauplustes tänavu oktoobris juba viiendat aastat läbi teavituskampaaniat väärtustamaks kohalikke piimatootjaid ja nende tooteid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles