Uues kokaraamatus kokkavad Kelly Sildaru ja Kadri Keiu Ilves

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelly Sildaru
Kelly Sildaru Foto: Hele-Mai Alamaa

Novembri esimestel päevadel jõuab raamatupoodidesse lastele loodud kokaraamat «Lase mind kööki!», mis on järg eelmisel aastal ilmunud ja suure menu saavutanud Kahvliahvi kokaraamatule. Kogumiku autorid on ajakirjanik Merle Liivak ning fotograaf Hele-Mai Alamaa, kel mõlemal kolm last.

Foto: Hele-Mai Alamaa

«See on hoogne ja pisut pööranegi kogumik, kus lapsed esitlevad oma lemmikretsepte teistele lastele,» räägib Merle Liivak. «Sellest tuleb imetore kingitus nii koolieelikule kui ka koolilapsele, millega innustada neid köögitegemistes rõõmsalt kaasa lööma. Tahame, et köök oleks lapsele seikluslik ja samas ka turvaline paik.»

Kokaraamatust leiab kirju seltskonna lapsi siit ja sealtpoolt Eesti nurgast, nende seas trikisuusataja Kelly Sildaru, telesarjast «Meie pere ja muud loomad» tuttav Uma Säsil Hanso, Evelin Ilvese tütar Kadri Keiu ja Sänna tillukese Leiutajateküla kooli lapsed. Need on lapsed, kes on kööki alati oodatud ja kes armastavad süüa teha.

Raamat sisaldab lihtsaid ja nutikaid toite igaks elujuhtumiks: koolist koju saabudes esimese nälja kustutamiseks, sõpradega koos kokkamiseks, sünnipäevapidudeks, perega pühapäeva nautimiseks. Tortiljapitsast pulgakookideni.

Retseptidele lisaks leiab kogumikust vahvaid lugusid laste seiklustest köögis, teose panevad särama kaunid fotod Hele-Mai Alamaalt ning hoogsad illustratsioonid raamatu kujundanud Moonika Maidrelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles