Seitse nõuannet, kuidas paremini magada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Kas sa oled viimasel ajal natukene tujukas? Võib-olla on sul raskuski magamajäämisega või ei ole su uni piisavalt kvaliteetne. Loe edasi, kuidas magada paremini ja olla järgmine päev puhanud ning heas tujus.  

  1. Pea rutiinist kinni. Treeni oma keha nii, et see saaks aru, millal on aeg magama minna ja millal on aeg ärgata, vahendab Hello Healthy. Korralik unerežiim ei ole kasulik mitte ainult lastele. Võta kasutusele üks rituaal, mida sa teed alati enne magama minemist, näiteks jood tassikese teed või loed raamatut.
  2. Lülita välja tehnoloogia. Igasugused ekraanid segavad tegelikult und ja magamajäämist, sest nad stimuleerivad päevavalgust, mis annab su kehale signaali, et ei ole veel aeg magama jääda.
  3. Keera toatemperatuur madalamaks. Jahedas toas tuleb parem uni.
  4. Ära pruugi enne magamajäämist alkoholi. Võib tunduda, et pärast klaasikest veini tuleb parem uni, aga tegelikult ei puhka sa ennast välja, sest see uni ei ole nii kvaliteetne.
  5. Ära joo pärast kella kahte päeval kohvi. Viimane hoiab su keha ärkvel ja sul on palju raskem uinuda. Isegi, kui sa ei joo pärast kella kahte kohvi, aga sul on ikkagi raskusi magamajäämisega, siis piirdu ühe tassi kohviga päevas.
  6. Söö kerge õhtusöök varakult.  Mida raskem toit, seda rohkem peab su keha vaeva nägema, et seda seedida ning see häirib kvaliteetset und.
  7. Hinga sügavalt.  Sügav ja kontrollitud hingamine vähendab ärevust ja stressi. Keskendu vähemalt viis minutit oma hingamisele ja sa oled pärast seda rahulikum ning uinud kergemini. 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles