7 asja sinu kodus, millest kallimaga kokku kolides kindlasti vabanema pead

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korter.
Korter. Foto: www.flickr.com

Kooselu võiks alustada puhtalt lehelt ja paljud esemed, mis kuulusid sinu vallalisepõlve juurde, ei peaks teie ühisesse kodusse kaasa tulema. 

Mõttetud raamatud

Kõlab karmilt, aga milleks hoida kodus raamatuid, mille sa korra läbi lugesid ja mida enam kunagi avada ei plaani? Saada need ringlusse, selle asemel, et kodus tolmu kogumas hoida. 

Mälestusesemed vallaliseaegadest

Mälestusesemed rajudest pidudest, pildid juhuslike partneritega ja muu selletaoline ei peaks kindlasti teie uues ühises kodus aukohal olema. Kui tahad neid säilitada, võta selleks eraldi kast, mis pole teie igapäevaelus pidevalt silma all, ja las nad olla seal. 

Madrats ja voodipesu

Ostke madrats ja voodipesu, mis mõlemale meeldib. See on hea variant uueks alguseks, sest uue lehekülje pööramist ei peaks märkima lohkus madratsil hallide (endiste valgete) voodipesude vahel magamine. 

Köögitarbed

Arvestades, et te liidate kaks majapidamist, on teil ilmselt paljusid esemeid topelt. Seega peate te mõlemad loobuma mingist hulgast oma köögitarvetest. Tehke valik selle järgi, kumma mingi ese paremas korras on. Näiteks kui sinu pann kõrvetab põhja ja kallima oma on suurepärases korras, pole küsimust, kelle oma kaduma peab. 

Plakatid

Lemmikfilmide ja -muusikute plakatid võivad teie uues ühises kodus olla aukohal siis, kui lemmikud on ühised. Kui maitsed päriselt ei kattu, võiksid need olla silma alt ära pandud või siis kummagi isikliku kabineti või töönurga seinal, kui selline asi kodus olemas olema juhtub.

Rõivad ja jalatsid, mida sa iial ei kanna

Te peate hakkama jagama ka garderoobipinda, nii et on viimane aeg vabaneda kõigist riietest ja jalatsitest, mida sa mingil põhjusel igaks juhuks alles hoidnud oled. 

Suvaline mööbel

Ka mööbliesemete alleshoidmisel tuleb teha valikuid, sest kahe inimese kodu sisustus ühte kodusse ära ei mahu. Tehke valikuid selle järgi, mis omavahel kokku sobib. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles