Poed: odavat ja tundmatu nimega kondoomi ei osteta

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valik kondoome.
Valik kondoome. Foto: Liis Treimann

Eesti HIV-positiivsete võrgustik tegi täna avalduse, kus märkis, et Eestis on kondoomid liiga kallid. Poeketid tunnistasid seepeale, et nemad on odavamaid kaitsevahendeid ka müüki võtnud, kuid need jäävad lettidele seisma.

«Selverites on müügil 19 erinevat kondoomi neljalt tootjalt. Kaubamärkidest on esindatud Durex, Lifestyles, Contex ja Ream. Kolme kondoomi sisaldava paki tavahind jääb vahemikku 64 senti kuni 2 eurot ja 43 senti. Müügil on ka 12 kondoomiga pakid, nende hinnad jäävad vahemikku 4,47 ja 6,97 eurot,» kirjeldas Selveri keti avalike suhete juht Annika Vilu poodide tootevalikut.

Ta tõi ka välja, et Selveri kliendid eelistavad selgelt kahte kaubamärki – Durex ja Lifestyles.

«Oleme aeg-ajalt kondoomide valikut laiendanud, aga tundmatu kaubamärk ja odav hind ei kutsu klienti kondoomi ostma,» sõnas Vilu kommentaariks.

Ka Rimides on varasematel aastatel pakutud veidi vähem tuntud nimedega kondoome, kuid need ei ole samuti kuigi hästi kaubaks läinud. Seetõttu on Rimides praegu müügil kolm brändi: Durex, Lifestyle ja Contex.

Juba mainitud tuntud nimega kondoomid on olemas ka Prisma kauplustes, kuid need ei kuulu sealgi odavamate sekka. Prismade turundus- ja kommunikatsioonijuhi Kadri Lainase sõnul on Durex ja Lifestyles ikkagi kallid brändid.

Kui arvestada seda, et Prismades on müügil 26 erinevat kondoomi, siis peaks tegelikult poest leidma ka soodsamaid alternatiive. «Kõige soodsam pakk kondoome, kus on kolm tükki pakis, maksab Prismas hetkel 0,73 senti,» ütles Lainas. See teeb ühe kondoomi hinnaks 24 eurosenti.

Selveris on odavaima kondoomi hinnaks 21 eurosenti. Kallimad kondoomid maksavad aga pea neli korda rohkem. Rimides jääb kondoomide hinnavahemik 44 ja 89 eurosendi kanti.

Seda, et inimesed kondoomide hinnast hoolivad, näitavad sooduskampaaniate müüginumbrid. «Tavahinnaga müüme kondoome üle 1500 paki nädalas, umbes 5000 kondoomi, kampaanianädalatel kerkib see arv 3500 pakini ehk üle 11 000 kondoomi,» rääkis Selverit esindav Vilu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles