Uuring: viiendik eestlastest on meilitsi armastust avaldanud

Esme Kassak
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Neljateistkümnes Euroopa riigis tehtud valentinipäeva uuringu põhjal ei häbene paljud eestlased meilitsi armastust avaldada või flirtida. Abieluettepanekuid teevad eestlased erinevalt näiteks itaallastest e-kirja teel siiski haruharva, selgub Microsofti tehtud uuringust.

68 protsenti uuringus osalenud eestlastest tunnistas, et vahetab oma partneriga suhte värskena hoidmise eesmärgil romantilisi e-kirju, kusjuures mujal Euroopas oli neid inimesi alla poole.

Uurimusest ilmneb, et ligi viiendik eestlastest on kellelegi esimest korda armastust avaldanud just meilitsi. Abieluettepaneku on e-kirja teel teinud vaid üks protsent vastanutest, mis on oluliselt vähem kui rahvusvaheliselt keskmine kümme protsenti.

Kõige agaramad meilitsi abieluettepaneku tegijad elavad Itaalias - nii kinnitas uuringus end toiminud olevat suisa 37 protsenti itaallastest.

Kaks kolmandikku vastanutest tunnistas, et on ise saatnud või saanud siivutuid e-kirju kelleltki, kes ei ole hetkel nende partner, ning 63 protsenti vastas, et salvestab eelmistelt partneritelt saadud e-kirju.

Ligi veerand (24 protsenti) uuringus osalenud eestlastest väitis, et on ka töökaaslastega e-kirja teel flirtinud või kohtinguid kokku leppinud. 15 protsenti eestlastest on kasutanud romantiliste avalduste saatmiseks enda töömeili ja kolm protsenti on tööl armastuskirjade saatmisega vahele jäänud.

Microsofti korraldatud uuringus osales kümme tuhat inimest üle Euroopa ja umbes pool tuhat vastajat Eestist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles