Parimad õudusfilmid Eesti Netflixis sel sügisel

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader filmist "The Conjuring"
Kaader filmist "The Conjuring" Foto: Vida Press

Halloween on kohe ukse ees ning praegu on parim aeg pimedatel sügisõhtutel oma närve natuke kõditada. Soovitame julgelt Netflix lahti võtta, sest siin on kümme parimat õudukat, mis sealt Eestis sel sügisel leida võib.

  • «Creep». Õudusfilmide klassikaks on saanud süžee, mis tiirleb leitud filmilindi ümber. «Creep» on just selline lugu – produtsent palgatakse üles võtma metsas elava ja vähki sureva mehe viimaseid elupäevi.

  • «The Nightmare». Tegemist on «õuduka-dokumentaaliga». Kui sa oled kunagi kogenud uneparalüüsi, siis tead, kui õudne see olla võib. Dokumentaal kaevubki just selle nähtuse kirjeldamisse ning sinu ees avaneb tõeliselt hirmutav maailm, mille teeb ainult hirmutavamaks fakt, et see võib kõik ka tõesti juhtuda sinuga.

  • «Hush» on laialt kiidetud õudusfilm, kus väga väikeste vahenditega suudetakse luua pinev meeleolu, mis hoiab su närvid pingul viimase minutini. Kurttumma naise koju murtakse sisse ning ühe õhtu jooksul arenev kassi-hiiremäng paneb sind palvetama, et ta pääseks.

  • «Amityville’i õudus». Ryan Reynoldsi muljetavaldava rollisooritusega õudusfilm, mis on saanud moodsa aja klassikaks.

  • «The Shining». Õudusfilmidest rääkides ei saa üle ega ümber Stanley Kubricku klassikust «The Shining», mille Jack Nicholsoni kehastatud kangelane on end ammu kultuurilukku kirjutanud. All work and now play makes Jack a dull boy...

  • «The Invitation», mis linastus ka Haapsalu Õudusfilmide Festivalil, on nö kohustuslik «sektiõudukas», kuid isegi, kui sulle ususektidega õudukad pinget ei paku, soovitaks sellele ikkagi pilgu peale heita – sa võid üllatuda!

  • «Case 39» on film Renee Zellwegeriga peaosas. Zellweger kehastab sotsiaaltöötajat, kes otsustab pakkuda asenduskodu orvule, kuid asjad lähevad kiirelt käest.

  • «The Ouija Experiment». Kui sa oled kunagi noorpõlves taldrikut keerutanud, mõistad, kui laetud õhkkonna see tekitada võib. Lisa sellele moodsa aja kaameraid täis maailm, mis jäädvustab ka selle, mis toimub su toas siis, kui sind seal ei ole, natuke juurde režiid ja voila, ongi valmis õudukas, pärast mida sa pimedast elutoast enam läbi minna ei julge.

  • «Psycho». Albert Hitchcocki film on klassika, mida sa pead vaatama – juhul, kui sa mingil põhjusel veel seda teinud pole. Muide, näitlejanna Janet Leigh on tunnistanud, et pärast filmimist ei julgenud ta päris tükk aega duši all käia...

  • «The Conjuring» kuulub seestumis- ja kummitusõudukate kategooriasse. Perekond on hädas majas aset leidvate kummaliste sündmustega ning kutsuvad appi paranormaalse eksperdid. Nagu õudukates ikka, läheb ka siin asi kähku käest...
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles