Rasestumisvastane vahend eemaldatakse müügilt

Triin Ärm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rasedust aitavad ära hoida erinevad vahendid, näiteks plaastritele lisaks ka kondoomid või pillid.
Rasedust aitavad ära hoida erinevad vahendid, näiteks plaastritele lisaks ka kondoomid või pillid. Foto: PantherMedia / Scanpix

Ravimiameti sõnul on tekkinud tarneraskus rasestumist ärahoidvatel plaastritel Eileen, sest turustatavad partiid kutsuti tagasi.

Eileen TDP 0,06mg + 0,013mg / 24h toimeained on gestodeen ja etünüülöstradiool. Ühes plaastris on 2,10 mg gestodeeni ja 0,55 mg etünüülöstradiooli, teatab amet kodulehel. 

Plaaster on ümmargune, läbipaistev ja selle suurus on 11 sentimeetrit. Plaastri kleepuvat poolt katab kaheosaline ruudukujuline läikiv värvitu kaitsekile. Selle eesmärk on raseduse hormonaalne vältimine naistel.

Ravimi tagasikutsumine on korraldatud ettevaatusabinõuna, sest täiendavad stabiilsusuuringud näitasid osade partiide puhul kõikumisi ühe toimeaine vabanemises. Turustamist ei jätkata kuni täiendavate uuringute läbiviimiseni. Ravim ei ole seni apteekides kättesaadav.

Patsiendid võivad olemasolevad plaastrid ära kasutada, kuid kui ravimi välimuses märgatakse muutusi (ei ole tavapäraselt läbipaistev vm), tuleb võtta ühendust arstiga sobiva asenduse leidmiseks. Ka väliste muutusteta plaastrite kasutamisel tuleb edasist ravi arstiga arutada, kuna tarneraskuse eeldatav lõpp ei ole praegu teada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles