Kolm soovitust, kuidas eksi sõpradega suhteid hoida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pikaajalise suhte lõpetamine on mitmeski mõttes keeruline. Kes saab õiguse lemmikrestoranis käia? Kellele jääb koer? Kes saab diivani endale? Kuid mõnikord on kõige suurem tüliküsimus: kellele jäävad millised sõbrad?
 

Shine kirjutas, et paarina jagatakse nii asju kui inimesi. Võid kallima parimat sõpra või õde siiralt jumaldada ning üsna pea saavad kaks eraldi sõprusringi üheks. Kuid kas need sidemed püsivad ka pärast lahkuminekut?

Sageli tähendab partnerist lahkuminek paraku ka tema sõpradest ja perest ilma jäämist. Sa ei pea neid sellepärast hiljem nähes ignoreerima, kuid edasi liikumiseks vajad nii sina kui eks endi sõprade ja pere toetust.

Järgnevad kolm reeglit on selleks, et sa ühiste sõprade hoidmisel üle piiri ei läheks.

Pea kinni poole aasta reeglist

Suhete ekspert Lauren Frances soovitas pärast lahkuminekut kuus kuud eksi sõpradega läbikäimisest hoiduda. Ta selgitas, et see elementaarne viisakus aitab vältida kohmetuid hetki ning annab kõigile piisavalt aega uute suhetega kohanemiseks. Viimane asi, mida kumbki teist vajab, on sõpradega kokkusaamise planeerimine lihtsalt selleks, et näha, kas eks kohale ilmub.

Ära räägi enda eksist

Isegi kui olid tema sõpradega lähedane, ei sobi sul lahkuminekujärgsel haavataval perioodil nendelt tuge otsida. Frances soovitas helistada enda parimatele sõpradele ning anda ka eksile võimalus enda lähedaste toele loota. Ning ära palu eksi parimatel sõpradel temast taga rääkida või tema tegemistest ja kohtumistest teavet jagada.

Suhtu erilistesse sündmustesse lugupidavalt

Jagage eksiga ära tähtsad sündmused nagu pulmad, peod ja sünnipäevad, et neis osaleks inimene, kellel korraldajaga pikem või tugevam suhe, soovitas Frances. Eksi sõprade korraldatud üritustele ilmumine võib muidu toreda päeva tema jaoks kohatuks muuta ning vastupidi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles