Stilistid soovitavad, kuidas kanda sügistrende: lihtsad lõiked, öösinised ja heledad toonid

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ardo Kaljuvee

Nädalavahetusel Tartu Kaubamaja keskuses toimuv Moekuulutaja toob lavale algava sügishooaja moodsaimad trendid. Uurisime moeetenduste stilistidelt, mida nad olulisematest moesuundadest esile tõstaksid.

Stilist Piret Sootla sõnul peitub võlu lihtsates lõigetes. «Minimalistlikke rõivaid saab vajadusel glamuursemaks muuta eriliste ehetega,» kinnitab Sootla. «Meestemoes toimub aga tõeline mustrite festival.» 

Kaubamaja stilist Piret Vapajeva sõnul on sel sügisel on kõige populaarsem, kui riietad ennast pealaest jalatallani ühte värvi. «Üks trendikamaid toone on kahtlemata öösinine - see on väga luksuslik ning elegantne,» sõnab Vapajeva. «Lisaks on sügisele sobivalt tagasi ka veinipunane, mille juurde sobitatakse kastanipruune toone.»

Moeblogija ning stilist Aljona Eesmaa soovitab algavaks hooajaks aga heledaid toone. «Tänavu sügisel paelub mind väga heledate esemete trend,» ütleb Eesmaa. «Nädalavahetusel toimuva Moekuulutaja etendusele valin komplekte, kus on suurem rõhk klassikalisematel kombinatsioonidel, kuid sügisele ehk värskemas värvivarjundis.»

Lastemoega tegelev Kirsi Altjõe sõnul domineerivad lastemoes hetkel kaks peamist suunda: retrostiil ja punk-superkangelaste-koomiksi maailm.

«Ühelt poolt on algav sügis hästi romantiline, helgelt retrostiili hõnguline ja mänguline,» kinnitab Altjõe. «Teiselt poolt on aina rohkem mõjutusi tänavastiilist, superkangelaste maailmast ning spordist.»

Altjõe sõnul tasub värvidest tähele panna smaragdrohelist, oranži, ploomilillat ja veinipunast. Juba teist hooaega on lastemoes ka palju sillerdavat kulda, hõbedat ja pronksi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles