Kolm ausat põhjust, miks afäär võib tekitada sõltuvust

Dagmar Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedi Chatterley (Sylvia Kristel) ja Nicholas Clay kehastatud Mellors tulise salaafääri kütkes. Kaader 1981. aasta filmist «Leedi Chatterley armuke».
Leedi Chatterley (Sylvia Kristel) ja Nicholas Clay kehastatud Mellors tulise salaafääri kütkes. Kaader 1981. aasta filmist «Leedi Chatterley armuke». Foto: Mono Print / TopFoto / Scanpix

Kuumad armuafäärid, mida hoitakse saladuses, võivad olla sama sõltuvusttekitavad kui droogid – ning neist võib olla sama raske vabaks murda.

YourTango on reastanud kolm ausat põhjust, miks see just nii on ning miks on raske afääre lõpetada ka siis, kui me tegelikult mõistame, et see pole õige.

1. Afäärid on tabu. Tabu aga pakub erutust, adrenaliinitulva, peadpööritavat saladusteloori. Seks inimesega, kellega sul on afäär, on tõenäoliselt hoopis teistsugune, kui see oleks teie vahel siis, kui te oleksite suhtes. Teil pole igavaid kohustusi, teid ei paina rutiin ning ainus põhjus, miks te seksite, on see, et teil ei saa üksteisest eal küll.

2. Eksperimenteerimisvabadus. Kui sa oled pikka aega kellegagi suhtes olnud, siis tõenäoliselt ei käitu sa kõrvalhüppes samamoodi, vaid avastad end uute nurkade alt. See annab sulle aga vabaduse viia ellu kõige pöörasemaidki fantaasiaid, sest afäärid ei jää harilikult kestma.

3. Uudsuse erutav faktor. Kahjuks võib pikaajalistes suhetes seks igavaks ja rutiinseks muutuda. Kõrvalhüpe pole kohe kindlasti lahendus, aga iha uue järele võib olla vägev katalüsaator. See on üks sõltuvusttekitavamaid tundeid: see on uus algus, uus seksuaalne seiklus. Kui sa pole ammu kogenud esimest suudlust või esmast puudutust, võib see pakkuda sulle enneolematut elamust.

Soovitame aga igal juhul hoida pea selge ning mitte sõltuvustel lasta enda elu rikkuda!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles