Miks tekitab hobusesaba kandmine peavalu?

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ariana Grande kannab tihti ülikõrget hobusesaba.
Ariana Grande kannab tihti ülikõrget hobusesaba. Foto: DANNY MOLOSHOK/REUTERS

Kõik, kes ütlevad, et «ilu nõuab ohvreid» ei ole tundnud, kui valus on hobusesaba kandmine. Samas on hobusesaba tegemine lihtne ja ei võta palju aega, lisaks näeb see väga šikk välja.  

Cosmopolitan võttis ühendust Columbia ülikooli neuroloogiga Dr. Denise E. Chouga, kes selgitas, et neil inimestel, kes kogevad hobusesaba kandmise ajal peavalu, on tegelikult migreenile kalduvad. Tõenäoliselt ei ole neil migreeni diagnoositud, aga see puudutab ligi 12 protsenti populatsioonist ja 18 protsenti naistest kogevad migreeni. Seetõttu on inimese pea ja kolju ümber olevad närvid ülitundlikud.

Väga tugev hobusesaba, parukas või juuksepikendused tõmbavad peanaha närve veel rohkem pingule, mis võib tekitada peavalu.

Migreeni vastu võivad aidata erinevad vitamiinid või ravi, mida peaks arstiga konsulteerima, aga kõige lihtsam on vältida ülitugevate hobusesabade ja krunnide tegemist. Vähemasti ära kanna neid iga päev. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles