Kas pissihäda kannatamine on ohtlik?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Igaüks on sattunud vahel väljapääsmatusse olukorda, et tualetti pole võimalik minna, kuigi keha annab vajadusest ammu märku. On selles ka midagi halba?

Vaata DNews videot, kus Jules Suzdaltsev selgitab, et teatud ajani ei ole see inimesele ohtlik, sest põis mahutab kuni pool liitrit uriini enne, kui tekib võimatult kange häda end kergendada. Öösel võib põis vastu pidada ka kaks korda suurema kogusega enne, kui aju annab märguande üles ärgata.

Kui inimesel ei ole terviserikkeid, siis ei juhtugi muud, kui et ühel hetkel võib ta lihtsalt püksi pissida. Kui aga põis on mingil põhjusel nõrgenenud, võib see koguni rebeneda ning kui uriin paiskub kõhtu, tuleb see kateetriga välja saada.

Enamasti on aga pissihäda pika kannatamise ebameeldivaks tagajärjeks põiepõletik, sest mida kauem uriini kinni hoida, seda suurema tõenäosusega suureneb bakterite arvukus. Et pikk jutt lühidalt kokku võtta - kui tunned, et pead minema, siis tee seda ikkagi esimesel võimalusel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles