USAs arreteeriti ema, kes pani oma beebi ohtlikule dieedile

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pennsylvania naist Elizabeth Scarlett Hawki süüdistatakse oma lapse elu ohtu seadmises. Lapse isa Jerry Hawk hakkas beebi tervise pärast muretsema ja viis ta perearsti juurde. Sealt viidi laps kiiresti haiglasse.

Lapse isa kurtis, et tema naisel on toitumine kinnisideeks ja ta järgib väga ranget dieeti, mida surus ka imikule peale. Selle tagajärjel tekkis lapsel ohtlik alatoitumine, vahendab Jezebel.

11-kuusel lapsel oli tekkinud ulatuslik hooletusse jäetud lööve ja kuna tema igapäevane söök koosnes vaid väikesest kogusest puuviljadest ja pähklitest, tekkis tal ka arenguline mahajäämus. 

Jerry õde Brandy rääkis ajakirjanikele, et kuigi Elizabeth väitis, et lapsel on allergia, panid nad tähele teisi ohtlike märke, et lapsega pole kõik korras. «Need olid tema motoorsed oskused, ta ei saanud üldse oma käsi kasutada,» ütles tädi.

Laps saadeti koos isa ja pere kahe teise lapsega koju tagasi. Nüüd on pesamuna saanud jälle normaalset sööki ja kosub kenasti. Pereema lasti vabadusse, kuid kohtutee on veel ees. 

Meheõde Brandy selgitas veidi Elizabethi ekstreemseid toitumispõhimõtteid ja ütles, et naisel oli plaan elada «veest ja päikesevalgusest».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles