Paprika ja baklažaani seemned võiks varsti mulda pista

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seemnete soetamise ja muldapanekuga võiks alustada juba veebruaris.
Seemnete soetamise ja muldapanekuga võiks alustada juba veebruaris. Foto: Urmas Luik

Veebruari teisel poolel peaks mulda pistma pika kasvuperioodiga taimede seemned, köögiviljadest on sellised paprika ja baklažaan.

Pärnus asuva Bauhofi kaupluse aiaosakonna vanemmüüja Kaja Veldmann rääkis Pärnu Postimehele, et paprika on küll soojalembene taim ja üldjuhul peaks neid kasvuhoone soojuses poputama, aga leiab sorte, mida tasub proovida väljas kasvatada. Näiteks võib aiahuviline katsetada selliste sortidega nagu «California wonder» ja «Podarok Moldavy».

Kel sooviks suvel omakasvatatud tomateid süüa, peab seemned mulda pistma märtsi alguses. Heade õuesortidena tõi Veldmann välja «Terma» ja «Varto».

Samuti peaksid seemnepakke valima tõttama need, kel soov oma terrass või rõdu suvel lilleamplitega ehtida. Praegu võib külvata virkliisut ehk sultan-lemmaltsa ja vilt-ristirohu seemneid ning märtsi algul petuuniad.

Lisaks võib praegu julgelt alustada maitserohelise kasvatamisega aknalaual – võib katsetada põõsastilli, basiiliku, salati, peterselli ja majoraaniga. Maitsvad on ka hernevõrsed.

Veebruaris võib külvata

  • paprika
  • baklažaan
  • virkliisu
  • vilt-ristirohi
  • petuunia
  • tomat
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles