USA ülikool pakub «mürgisest maskuliinsusest vabanemise» kursust

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Ameerika Ühendriikides Põhja-Carolinas Durhamis asuv Duke´i ülikool pakub maailmas esimesena «mürgisest maskuliinsusest vabanemise ja kosntruktiivse maskuliinsuse» kursust.

Üheksa nädalat kestva kursuse «Men`s Project» esimene loeng leidis aset möödunud nädalal, edastab The Telegraph.

Duke´i ülikooli esindajate teatel võtsid nad selle kursuse õppeprogrammi, kuna USA ülikoolides on seni suur probleem seksuaalse ahistamise ja seksismiga, mida põhjustavad tavaliselt mehed.

«Meil on kaks eesmärki: esmalt lõhkuda negatiivne maskuliinsus, et siis maskuliinsus ehitada uuesti üles positiivsetel alustel. Maskuliinsust seostatakse tavaliselt mitmete vägivallailmingutega, kuid tänapäeva meestel tuleks õppida vägivallast eemaldumist,» seisab kursuse leheküljel.

Veel lisati, et tänapäeva maskuliinsus tuleb lahata ja siis nagu pusle uut moodi kokku panna, kuna 21. sajandil esitatakse meestele hoopis teistsuguseid väljakutseid kui 20. sajandil. 

Duke´i ülikooli naisteuuringute keskus käis maskuliinsuseuuringute teema välja sel kevadel ja alates sellest on projekti kaasatud mitmeid oma ala spetsialiste. Seda toetab samuti Duke`i ülikooli üliõpilasväljaanne.

USAs tehtud uuringu kohaselt tunnevad end kolledžites ja ülikoolides seksuaalsekt ahistatuna 25 protsenti naisüliõpilastest ja seitse protsenti meesüliõpilastest. Ülikoolides levib sõna otseses mõttes vägistamiskultuur. 

USAs käivitas seksismiteemalise diskussiooni 2015. aasta dokumentaalfilm «The Hunting Ground», milles kajastatakse seksuaalset ahistamist ülikoolides kui ka väljaandes Rolling Stone avaldatud samateemaline artikkel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles