Liikuma! Tosin igapäevast tegevust, mis aitavad vaevata kaloreid põletada

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Tervislike eluviiside alus on piisav liikumine ning kui jõusaalis rassimine pole igale meist meeltmööda, siis õnneks on olemas piisavalt võimalusi, kuidas märkamatult end igapäevaste tegevuste käigus liigutada.

Millenial Lifestyle on kokku pannud nimekirja tegevustest, mis kõik põletavad umbkaudu 100 kalorit. Tuletame meelde, et kalorite lugemisse ei tasu üht- või teistpidi kinni jääda, pigem tasub seda võtta inspiratsioonina, kuidas oma kehale üks heategu teha.

  1. Tantsimine. Kõigest 20 minutit tantsu põletab kergelt 100 kalorit. Pane aga mängima oma lemmikpleilist ja lõbutse!
  2. Koeraga jalutamine. Kui su jalutuskäik on vähemalt 26 minutit pikk, on see juba piisav. Rääkimata sellest, et sa saad veeta kvaliteetaega oma koeraga ning tagada teile mõlemale parem tervis.
  3. Koristamine. Koristamine ei ole kõigi meelistegevus, kuid mopiga või tolmuimejaga 20 minutit põrandaid nühkides oled sa juba märkamatult ka trenni teinud.
  4. Auto pesemine. Selmet sõita lähimasse Statoili, võta autopesu kodus ise ette. Lisaks raha kokkuhoidmisele saad sa end taas liigutada.
  5. Lume lükkamine. Kõigest 15 minutit lumelabidaga mässamist annab sulle juba korraliku koormuse.
  6. Treppidest kõndimine. Lifti asemel treppidest kõndimine võib päeva lõikes kokku anda päris hea tulemuse ning on esimene samm aktiivsema elustiili poole.
  7. Aiatööd. Lisaks värskele õhule ja käegakatsutavale tulemusele, mida aiatööd pakuvad, võib see vaikne nokitsemine 15 minutiga põletada 100 kalorit.
  8. Kahekesi linade vahel. Lisaks seksi muudele plussidele – sul paraneb tuju ja väheneb stress – põletad sa 25 minuti jooksul keskmiselt 100 kalorit.
  9. Riisumine. Sügisesed aiatööd pakuvad head võimalust aktiivne olemiseks. Ka siin on võimalik vaid 20 minutiga 100 kalorit põletada.
  10. Naermine. Naer on oluline stressileevendaja, aga kas sa teadsid, et 38 minutit naeru põletab 100 kalorit?
  11. Lapse tassimine. Kuigi sa võid olla väsinud sellest, et pead pidevalt oma last süles tassima, siis 24 minutit aitab sul põletada 100 kalorit. On põhjus, miks emad nii tugevad on!
  12. Rattasõit. Vaid kümme minutit sadula seljas aitab tuule alla teha sajale kalorile, lisaks on rattaga liikumine väga keskkonnasõbralik, toob puna palgele ja aitab stressiga võidelda.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles