Dermatoloog soovitab: kolm asja tervema naha nimel

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media / Scanpix

Loomulikult soovitavad nahaeksperdid juua palju vett ja kasutada päikesekaitsekreemi, aga lisaks sellele on paar olulist asja, mida dermatoloogid soovivad, et inimesed ei teeks. 

Self Magazine’i vahendusel nimetab dermatoloog Rosemarie Ingleton kolm asja, mida vältida parema naha nimel.

1. Pidevalt nahahooldustoodete vahetamine

Kui sa leiad midagi, mis sinu nahale sobib, siis jää selle juurde. Pidevalt nahahooldustoodete vahetamine võib tuua rohkem kahju kui kasu.

2. Pidevalt dermatoloogi vahetamine

Nahk on kõige suurem organ kehas ja see vajab, samamoodi nagu ülejäänud keha, regulaarset kontrolli arsti juures. Otsi omale dermatoloog, kellega sul on mugav koostööd teha ja käi selle arsti juures regulaarselt kontrollis. Kui sa pidevalt arste vahetad, siis võivad tulla tagasilöögid ja sa pead hakkama iga kord oma nahaprobleemide ajalugu otsast lõpuni uuesti üle rääkima.

3. Ära proovi oma nahaprobleemile ise diagnoosi panna

Selle asemel, et internetis tunde aega veeta ja oma probleemile lahendusi otsida, mine parem spetsialisti juurde ja saad kindlasti õigemat ning paremat ravi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles