Kuidas saada lahti küüslauguhaisust hingeõhus?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Üks õun päevas hoiab arsti eemal ja hingeõhu värske. 

Küüslaugu hais võib hingeõhus olla veel 24 tundi pärast seda, kui sa oled oma lemmiktoiduga, milles on palju küüslauku, lõpetanud. Ohio ülikooli teadlased leidsid, et kõige paremini aitavad küüslaugu haisu vastu toored õunad, lehtsalat ja piparmündilehed. Teatud ühendid ja ensüümid nimetatud asjades neutraliseerivad küüslaugu poolt tekitatud halva hingeõhu.

See on parem kui suuvesi

Küüslaugu hais suus ei tule tegelikult ainult suust, vaid kõhust, kus seeditud toit eraldab samuti teatud lõhna. Seetõttu ei toimi lihtne hambapesu või suuloputusvahend, vahendab The Huffington Post. Toored õunad, lehtsalat ja piparmünt võitlevad küüslaugu haisuga just kõhus, mistõttu on see tõhusam.

Kusjuures teadlased proovisid küüslaugu haisu neutraliseerida ka õunamahla, piparmündimahla, töödeldud õunte ja salatiga ning see toimis mingil määral, aga ei olnud nii efektiivne, kui toored versioonid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles