Mille alusel valida lapsele huviringe?

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Gordoni perekooli koolitaja Auli Andersalu-Targo selgitab Perekeskus Sina ja Mina Facebooki lehel, mida pidada silmas lapse huviringi valikul ja kui paljude ringidega piirduda.

1) Esmalt peaks arvestama lapse loomuliku huviga mõne tegevuse või nähtuse vastu, see aitab tekitada ja hoida motivatsiooni huviringis käimise osas. 

2) Tähtis on võtta arvesse lapse koormust ja pidada silmas, et tal jääks kindlasti päevas piisavalt aega omaette olemiseks ja puhkamiseks. 

3) Väiksema lasteaia lapse jaoks võiks olla täiesti piisav, kui ta saab osaleda paaris lasteaia poolt pakutavas ringis ning ei pea ilmtingimata käima ka mõnes kaugemas ringis või trennis. 

4) Lasteaialaps ei pea käima eelkoolis lugema, kirjutama või arvutama õppimise nimel – seda rolli täidab lasteaed. Küll aga aitab eelkoolis käimine tutvuda lapsel koolimaailmaga, tundides olemisega, koolimajaga ja ehk isegi oma tulevase õpetajaga. Seega eelkõige annab eelkoolis käimine ja teiste lastega koos olemine tuge lapse sotsiaalsele arengule.

5) Algklasside lapse jaoks on hea leida 1-2 ringi, kus ta saab oma andeid arendada ja kohtuda eakaaslastega ning õppida erinevates sotsiaalsetes olukordades hakkamasaamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles