Juuksed on nagu taimed – neid saab ümber istutada!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Doktor Oleg Šertšenkov oma täppistööd võimaldavate instrumentidega.
Doktor Oleg Šertšenkov oma täppistööd võimaldavate instrumentidega. Foto: Liis Treimann

Kindlasti on paljud omaette või seltskonnas arutlenud: kuidas on võimalik, et Elton Johni, Bruce Willise, Silvio Berlusconi või ka mitme tuntud Eesti avaliku elu tegelase dramaatiliselt hõrenenud või suisa kiilas pealaele äkitselt juuksepahmakas tekib? Vastust teab Eesti ainus ja Baltimaades kõige kauem tegutsenud juuksesiirdaja Oleg Šertšenkov.

Viimsi meditsiinikeskuses Pilus tegutsev Oleg Šertšenkov – põhiametilt anestesioloog – on juuste siirdamisega tegelnud juba kuusteist aastat. «See on keeruline lugu,» vastab ta küsimusele, miks on ta Eesti ainus oma ala esindaja. Nimelt kuulub juustesiirdamine plastilise kirurgia valdkonda, aga kuna «klassikalised» plastilised ja iluoperatsioonid hõlmavad suurema osa ilukirurgide tööst, ei huvita neid selline aega ja kannatust nõudev nokitsemine, nagu seda on juuste siirdamine. Kui rinnaimplantaadi paigaldamiseks kulub vaid pool tundi, siis stereomikroskoobi taga juuste ühest kohast teise tõstmiseks kulub tunde, vahel ka päevi. «See on väga peen töö,» nendib doktor Šertšenkov, kes on õnnelikuks teinud sadu inimesi, lisaks Eestile ka Lätist, Leedust, Soomest ja Venemaalt.

Peent ala käis Šertšenkov Kreekas DHI juuksekliinikus õppimas tuntud Eesti ilukirurgi Jüri Kullamaaga – viimane sellega aga ei tegele. Miks just Kreekas? Aga sellepärast, et eriti arvukalt on juuksekliinikuid just lõuna pool. Eriti Türgis – lõunamaa meestel langevad juuksed peast tihtilugu väga varakult. Selles on «süüdi» androgeenid, millest tuntuim on testosteroon. Juuste väljalangemist mõjutab viimase muundumine dihüdrotestosterooniks, aga eks sõltu palju ka pärilikust soodumusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles