Video: vaata, kuidas nööppatarei laastab lapse organismi

Hanneli Rudi
, Tarbija toimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaheaastane Logan Stiff (USA) neelas alla väikse patarei, mis põletas tema söögitoru läbi. Pisipiiga ei pruugi enam kunagi rääkima hakata.
Kaheaastane Logan Stiff (USA) neelas alla väikse patarei, mis põletas tema söögitoru läbi. Pisipiiga ei pruugi enam kunagi rääkima hakata. Foto: Mercury Press/Caters News Agency

Viimasel ajal on nii Suurbritannias kui ka Eestis sagenenud juhtumid, kus väiksed lapsed on alla neelanud nööppatarei. See pisike element hakkab laastamistööd organismis tegema kohe ning tulemused on enam kui nukrad.

Alla neelatud väike kellapatarei söövitas läbi lapse hinge- ja söögitoru, kirjutab BBC. Tegu on ühega paljudest operatsioonidest, mida Suurbritannia haiglates tehakse, et patareisid allaneelanud lapsi aidata. Viimane aasta on tulnud kolmeaastast Valeriat toita läbi sondi ning ta sülg kogutakse spetsiaalsesse kotikesse.  Valeria ema loodab, et laps siiski taastub alla neelatud patareist põhjustatud tervisehädast.

Arstide sõnul hakkab allaneelatud patarei lekkima kohe ning nende kinnitusel tuleks vanematel aru saada, et nööppatareid on väga ohtlikud ja neid tuleks käsitleda kui mürkainet.

BBC meditsiiniajakirjanik Fergus Walsh näitas tavalise singi abil, kui suurt kahju suudab nööppatarei kahe tunni jooksul teha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles