Kolm harjumust toidupoes, mis maksavad palju aega ja raha

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Toidupoes käimine on üks neid asju, mida sa ei pruugi tahta, aga pead siiski oma elus tegema. See võtab palju aega ja raha, sest alati on poodides pikad järjekorrad ja natukene aeglane kassapidaja. Kui sa viimase vastu ei saa, siis aega ja raha annab küll paremini planeerida. 

  1. Poes käimine tipptunni ajal. Kõige rohkem inimesi on poes vahetult pärast tööpäeva ja nädalavahetustel. Kuna pood on rahvast täis, siis me veedame seal palju rohkem aega kui muidu. Lõpuks lihtsalt haarad mõtlemata mingi asjad, et lihtsalt minema pääseda.

Selle vältimiseks proovi minna toidupoodi sellel ajal, kui on vähem rahvast, näiteks esmaspäeviti või teisipäeviti või alles hilja õhtul pärast õhtusööki.

  1. Poes käimine rohkem kui üks kord nädalas. Näiteks ameeriklased käivad poes 1,6 korda nädalas. See ei üllata muidugi kedagi, et hakkad kodus süüa tegema ja avastad, et sul on tähtis element puudu. Lähed kiirelt poodi ja lisaks ühele vajalikule tootele ostad veel viis asja, mis jäid silma, aga ei olnud planeeritud. Nii võib poes käimine väga kulukaks muutuda.

Lahenduseks on kõikide oma toidukordade etteplaneerimine. See võib tunduda igav ja tüütu, aga on tegelikult päris vabastav. Sa ei pea enam mõtlema, mida sa süüa teed või ostad, sest sul on kõik eelnevalt läbi mõeldud.

  1. Toidu raiskamine. Asi on selles, et me ostame liiga palju toitu korraga ja ei jõua seda ära süüa. Lisaks võivad tulla ootamatud väljas söömised, mistõttu planeeritud toit läheb halvaks ja me lihtsalt viskame raha prügikasti.

Lahenduseks on see, et koos toidukordade planeerimisega pead arvestama oma elustiili. Kui sul on mõneks õhtuks planeeritud õhtusöök sõpradega või deit, siis selle võrra vähem peaksid sa toidupoest asju ostma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles