Kaheksa toitu, mis rikuvad hea une

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Selleks, et magada paremini ja olla järgmisel päeval energiline, väldi neid toite, mis rikuvad kvaliteetse une. 

Kui sa tahad ennast välja puhata, siis proovi vältida neid toite kolm tundi enne magamaminekut, vahendab The Huffington Post.

Tume šokolaad

Tükike tumedat šokolaadi aitab võidelda magusaisu vastu, aga see sisaldab ka kofeiini, mis ei lase hiljem kergesti uinuda. Mida tumedam šokolaad, seda suurem on kofeiini sisaldus.

Steik

Steik on üks nendest rasvastest toitudest, milles on palju valku, aga mis seedivad aeglaselt ja võivad tõsta kolesterooli taset. Lisaks on selliseid toite seostatud uneprobleemidega, mille tõttu võid järgmisel päeval olla väsinud ja kergesti ärrituv.

Alkohol

Uuringud on näidanud, et alkoholiga jääb inimene kiiremini magama, aga uni ei ole kvaliteetne.

Vürtsikad toidud

Vürtsikad toidud võivad tekitada kõrvetisi ja rikkuda hea une.

Kofeiinivaba kohv

Vastupidiselt populaarsele uskumusele sisaldab kofeiinivaba kohv piisavalt kofeiini, mis võib magama jäämist ja und häirida eriti neil, kes on kofeiini suhtes tundlikud.

Brokoli ja lillkapsas

Vahetult enne magama minemist süües võivad raskeski seeditavad kiudained keha töös hoida, kuigi sina üritad magama jääda.

Friikartulid

Üks või kaks friikartulit ei pruugi olla piisav, et sind üleval hoida, aga terve ports friikartuleid võib mõjutada magama jäämist. Esiteks peab su keha tööd tegema, et neid seedida ja teiseks võivad friikartulid tekitada kõrvetisi ning seetõttu on sul raske uinuda.

Tšilli

Oad, tuline kaste ja liha vahetult enne magama jäämist võivad põhjustada, samamoodi nagu friikartulid, kõrvetisi ning nad on raskesti seeditavad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles