Eesti toidu kuu: kalanädalal saab näha kodumaist tuura

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Reedel, 23. septembril avatakse Tallinnas Telliskivi loomelinnakus Eesti kala nädal, mille raames tutvustatakse Eestis kasvatatavaid kalaliike. Näha ja maitsta saab kodumaist tuura, angerjat, vikerforelli, karpkala ja säga.

«Eestis kasvatatakse toiduks üle kümne kalaliigi, kuid poelettidele jõuavad need veel liiga harva,» ütles Kalanduse Teabekeskuse juhataja Toomas Armulik. «Eesti kasvatuste kala on alati värske ja kvaliteetne, seepärast võiks see palju rohkem jõuda ka meie toidulaudadele.»

Toomas Armuliku sõnul on Eesti toidu kuu õige aeg tutvustada kodumaiste kalakasvatuste toodangut. «Toome kohale ka suure akvaariumi ja pakume harukordset võimalust näha elusaid Eesti tuurasid,» ütles Armulik ja lisas, et kodumaistest kaladest saab lisaks tuurale veel maitsta angerjat, vikerforelli, säga ja karpkala.

Laupäeval, 24. septembril kell 10 toimub Telliskivi loomelinnakus Eesti kalakasvatajate toodangu näitusmüük ning kokk Marek Demjanov eestvedamisel degustatsioonid kell 10, 12 ja 14.

Kell 13 pajatab lõbusaid kalalugusid Vladislav Koržets. Telliskivi loomelinnaku söögikohtades on Eesti vesiviljelejate kalast päevapakkumised.

September on Eesti toidu kuu, mille raames toimub üle Eesti enam kui 30 festivali, laata, näitust, messi ja konverentsi. Samuti on Eesti toidu kuu puhul tulnud üle 70 eripakkumistega välja Eesti toidutee võrgustikku kuuluvad restoranid ja toidukohad. Eesti toidu kuu programmi vaata www.eestitoit.ee

Eesti toidu kuud tähistati esmakordselt 2015. aasta septembris, toidukuu sündmustel osales kokku üle 65 000 inimese. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles