Teadlased leidsid, et parim viis kaalu kaotada on mitte sellest rääkida

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media / Scanpix

Kui su parima sõbranna kinnisidee on rääkida sellest, kui palju ta kaalub ja miks ta peab kohe viis kilo alla võtma, siis viimaste uuringute järgi ei tohiks sellest üldse kõva häälega rääkida. 

Ameerika teadlased leidsin, et kaalust rääkime sõprade või perega võib saboteerida su kehakuvandit ja suhtumist toitu, vahendab PureWow. Miks?

Meenuta korraks oma lapsepõlve. Kas sinu vanemad pöörasid liigset tähelepanu enda või sinu  kaalunumbrile? Selgus, et selliste vanemate lapsed on vastuvõtlikumad ebatervislikele toitumisharjumustele nagu dieedid või liigsöömine.

Teistpidi on hea, et kodus räägitakse tervislikest valikutest ja eluviisidest, aga ei pöörata tähelepanu kaalunumbrile. Lapsepõlve harjumused ei kao nii lihtsalt. Tuleta oma sõbrannale meelde, et ei tohiks keskenduda ainult kaalukaotusele, vaid hoopis tervislikule elustiilile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles