Koristusvead, mis teevad rohkem kahju kui kasu

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Usin kraamija tõmbab põrandaid, võtab tolmu ja peseb nõusid, lootes ikka, et kõik saab laitmatult puhtaks. Pahatihti võime aga teadmatusest valesti koristada ja pisikute levikule veelgi rohkem kaasa aidata.

Pure Wow hoiatab seitsme vea eest, mida kodu kraamides tehakse.

Sa kasutad vana käsna. Juba pärast kahte või kolme kasutuskorda hakkavad nõudepesukäsnas vohama bakterid, mistõttu ei tohiks sama käsnaga pesta lauda ja teisi köögipindu. Käsna saab bakteritest puhtaks, kui panna see hetkeks mikrolaineahju või pesta koos nõudega nõudepesumasinas. Nii kui käsnale tekib halb lõhn, tuleb see ära visata.

Sa asetad kõik söögiriistad nõudepesumasinasse ühtpidi. Kui kõik lusikad, kahvlid ja noad on pandud masinasse käepide üleval, siis ei pääse kuum vesi alla kinnikuivanud toitu lahti leotama. Pane vaid noad tera allpool, et sa neid välja võttes end ei vigastaks.

Sa segad kokku erinevaid puhastusvahendeid. See on ohtlik ja pealegi ka mõttetu. Puhastusvahendid sisaldavad kangeid kemikaale, mille kokku segamisel võib tekkida ootamatuid reaktsioone. Kasuta iga puhastusvahendit ainult nii, nagu on kirjutatud selle pakendile. 

Sa paned tualettharja pärast kasutamist märjalt kõrvale. See väike anum, mille sisse jääb märg harjapea seisma, on suurepärane pesa bakteritele. Pärast tualettpoti küürimist jäta hari prill-laua vahele kuivama ja pane see ära alles hiljem (nii 20 minuti pärast), kui see on täiesti kuiv.

Sa koristad paljaste kätega. Kui sa kasutad isegi vaid ühte puhastusvahendit, siis tuleks ikkagi kasutada koristamisel kummikindaid, et vältida kokkupuudet ohtlikke kemikaalidega. Tänu kinnastele ei saa ka käed nii tihti märjaks ja ei hakka hiljem lõhenema.

Sa ei lase puhastusvahendil piisavalt mõjuda. Kärsitusest võid lasta plekile törtsu puhastusvahendit ja selle siis kohe ka ära pühkida. Pea hoogu ja lase sel vähemalt pool minutit toimida, et pisikutest päriselt lahti saada.

Sa kasutad klaasipuhastusvahendit teiste pindade puhastamiseks. Klaasipuhastusvahendit on väga mugav pritsida ka töölauale ja riiulitele, pealegi see tihti lõhnab paremini kui mõni teine vahend. See on halb ja väga kulukas komme, mis võib rikkuda puitpinnast ja olla raske mustuse vastu võitlemisel mõttetu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles