Flirdi toiduga: eesti noorte äpp muudab toidu leidmise sensuaalseks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Koolinoored on loomas 48 tunni jooksul mobiiliäpina toimiva rakenduse BiteBite, mille tööpõhimõte on lihtne - lihtsalt swipe’i retsepte nagu üle maailma laineid löönud tutvumisrakenduses Tinder, kuid kaaslase asemel leiad maitsva retsepti. Lisaks sellele on võimalus tellida kõik vajalikud koostisosad ning need tuuakse sulle tunni jooksul koju kätte. Sina saad lihtsalt kokkama hakata.

Ettevõtmine sai alguse õpilaste poolt loodud talumehelt kauba otse tarbijani toimetava rakenduse SIBIS edasiarendusest. SIBIS ja BiteBite tegevjuht Rudolf-Gustav Hanni sõnab: «Õige toiduidee leidmine võib tihti keeruline olla, seetõttu otsustasime luua äppi, kus see on lihtsam ja mängulisem!»

Tiim märkas ka, et e-kaubandus pole jõudnud sinna, kus see olla võiks. E-poed toimivad endiselt nagu 15 aastat tagasi, kus need on loodud justkui suure kataloogina, mille lehitsemine võib olla üsnagi tüütu. «Meie muudame BiteBite äpiga ostlemise mängulisemaks ja atraktiivsemaks, hasarti sattumine on väga lihtne.»

Õpilasfirmast alguse saanud SIBISe esindajad BiteBite äpi loomisel on kolm EBSi õpilast Elo Johanna Kuklane, Rudolf-Gustav Hanni ja Angelo Maiuri. Vunk hackathonil liitus meeskonnaga  veel kaks arendajat - Toivo Hanni ja Skype programmeerija Endel Soolo, et loodav rakendus oleks veelgi tehniliselt lihtsamini kasutatav.

Hackathoni idee on luua 48 tunni jooksul luua töötavad prototüübid. Hackathoni korraldaja Maarika Truu sõnab: «Vunk programm on näidanud väga häid tulemusi juba teist aastat järjest, ideed on potentsiaalsed ärimaastikul läbi lööma. Varasemast erinevam võib olla aga see, et tiimid on juba varem formuleerunud ning algne idee on nende peas juba valmis mõeldud. Vunki hackaton on hea võimalus leida tiimi veel puudu olevad liikmed, kes lähevad sama ideega kaasa ja aitavad seda ellu viia.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles