Kuidas jääda terveks?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Synlab Eesti

Kui enamik meist käib vabatahtlikult ja regulaarselt hambaarsti või juuksuri juures, siis (pere)arsti juurde kiputakse jõudma pigem siis, kui mõni terviseprobleem tõsist muret valmistab. Ometi on ääretult mõistlik oma kehale regulaarselt ülevaatust teha, et terviseriske vähendada ja haigusi võimalusel ennetada.

Tänapäeval peetakse suurimateks terviseriskideks istuvat tööd, vaimset pinget ja toitumist. Seega oleme suhteliselt tavapärast töist elu elades märkamatult juba oma tervise ohtu seadnud. Terviseriski pakett on lihtne võimalus oma organismi seisukorrast hea üldpilt saada ja leida vastused küsimustele, kas immuunsüsteem on piisavalt tugev, ega mõni hiiliv haigus pole organismis kanda kinnitamas ning annab aimu, milline on risk haigestuda südame-veresoonkonna haigustesse.

Meditsiinilabori SYNLAB laboriarstid on tuhandete analüüside seast valinud 13 olulisemat analüüsi, mis annavad tervisest põhjalikuma ülevaate ja kõrvalekallete puhul võimaldavad juba konkreetseid lisauuringuid teha. Kokku nimetavad arstid seda Terviseriski paketiks. Üldvere analüüs hemogramm ja põletiku marker CRP näitavad vere üldpilti, varjatud põletikke, ägeda viiruse või infektsiooni esinemist ja palju muud, ferritiin iseloomustab organismi rauavarusid. Glükoos ja glükohemoglobiin on kaasaegsed diabeedi diagnoosimise ja haiguskulu jälgimise markerid. Alaniini aminotransferaas selgitab välja kahtluse maksakahjustuse esinemisele ja kreatiniin neerutalitluse jälgimiseks. Kilpnääret stimuleeriva hormooni analüüs näitab ära kilpnäärme võimaliku üle- või alatalitluse. Üld-, HDL- ja LDL-kolesterooli ning triglütseriidide taseme jälgimine võimaldab ennetada südame-veresoonkonna haiguseid. Meie kliimas tihti defitsiidis oleva D-vitamiini tase mõjutab immuunsüsteemi, lihasjõudlust ning on väsimuse ja mitmete haiguste üks sagedastest põhjustest.

Et aastatega võib terviseprobleeme paratamatult lisanduda, on Terviseriski paketil veel 7 täiendavat analüüsi küpsematele inimestele. Terviseriski lisapaketid 50+ naistele ja 40+ meestele annavad vanusega seotuna täpsema pildi hormonaalsete haiguste ja ainevahetushäirete kohta.

Terviseriski paketi saab tellida otse ja mugavalt erapatsiendiportaalist MINU.SYNLAB.EE. Vereproovi saab anda ilma eelregistreerimiseta lähimas SYNLABi verevõtukohas ja vastused jõuavad samasse portaali hiljemalt 3 tööpäeva jooksul. Küsimuste korral tasub lisaks tellida laboriarsti konsultatsioon.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles