Pildid ja video: habemega naine jõudis Guinnessi rekordite raamatusse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Noor britt, kes on erakordne selle tõttu, et tal kasvab võimas habe, jõudis nüüd oma ebatavalise välimuse tõttu Guinnessi rekordite raamatusse.

Briti meedia teatel on 24-aastane Harnaam Kaur on maailmas ainus noor naine, kellel kasvab täishabe, mille pikkus on 15 sentimeetrit.

Kauril on diagnoositud hormoonihäire, polütsüstiline munasarjade sündroom, mille puhul on naiste näol tavapärasest rohkem karvu.

Modellina töötav Kaur on olnud aktiivne «body positive» kampaanias, milles toetatakse neid, kelle välimus keskmisest erineb.

Naise sõnul katsetas ta teismelisena erinevaid ravimeetoideid, et habemest vabaneda, sest ta oli koolis ebatavalise välimuse tõttu kiusatud.

16-aastasena langetas ta otsuse, et lepib oma habemega. Samuti sai temast sikh, kuna selles usundis austatakse inimkeha sellisena nagu see on ja habe peab olema pikk.

Pere ei kiitnud Kauri otsust heaks, kuid tema sõnul on ta kena ka siis, kui tal on habe.  

Märtsis sai Kaurist esimene habemega modell, kes astus Londoni moenädalal lavale.

«Loodan neile naistele, kellel on ka diagnoositud polütsüstiline munasarjade sündroom, olla innustajaks ja eeskujuks,» teatas «habemik».

Kaur sai Guinnessi rekordite raamaatult ametliku dokumendi, mis kinnitab, et ta on maailma noorim habemega naine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles