Lihtne nipp, kuidas puu-ja köögivilju laitmatult puhtaks saada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paprika: üks suur paprika katab 600 protsenti päevasest C-vitamiini vajadusest. C-vitamiin on seotud naiste libiidoga ja see suurendab suguorganite verevarustust.
Paprika: üks suur paprika katab 600 protsenti päevasest C-vitamiini vajadusest. C-vitamiin on seotud naiste libiidoga ja see suurendab suguorganite verevarustust. Foto: SCANPIX

Hiljuti avaldati üks uuring, mis näitas, et köögiviljasahtel on külmikus üks kõige räpasemaid kohti. Iga vilja ei ole aga puhtuse nimel mõtet ka koorida, sest koore all asub kõige rohkem vitamiine. See tähendab, et värsked palad tuleb korralikult puhtaks teha. 

Üks väga lihtne abivahend puu- ja köögiviljade pesemiseks on tavaline söögisooda, õpetab Women’s Health. Söögisooda ehk naatriumvesinikkarbonaat on kergelt abrasiivne, tänu millele aitab see mustust maha hõõruda ning imab endasse ka rasva ja halva lõhna.

Köögiviljade soodaga pesemiseks on kaks võimalust. Näiteks võib soodat lisada veekaussi, kus marju või juurikaid pestakse, lasta neil natuke liguneda ja hiljem puhtaks loputada. Teine võimalus on soodat otse köögiviljale raputada, seda harja, svammi või lapiga hõõruda ja puhtaks loputada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles