Lõbus retsept lastele: mandariinipai

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mandariinipai ja puhkavad vinkupalad.
Mandariinipai ja puhkavad vinkupalad. Foto: Aron Urb

«Kokkamine saab olla lõbus mistahes vanuses. Ka kõige suuremad köögimeistrid on kunagi olnud väikesed ning püüdnud suure õhina ja innuga valmistada lihtsatest koostisosadest midagi suurejoonelist. Meie rõõmuks annab ka piimatoodetest valmistada imemaitsvaid roogasid,» ütleb Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp.

Miks mitte võtta sel nädalavahetusel ning edaspidigi aega ja kutsuda vahel pere kokku, et anda kõige pisematele võimalus köögilaval särada? Potisepp pakub välja Laste Kokastuudio retsepte, mida põnnidega ühiselt kodus järele proovida.

***

Mandariinipai

  • Vaja läheb
  • 10 apelsini
  • 5 dl keefirit
  • 3 dl apelsinimahla (värskelt pressitud)
  • 4-5 spl suhkrut
  • 6 lehte želatiini

Valmistamine

Tarretise valmistamiseks aseta želatiinilehed 10 minutiks külma vette. Sega kausis teises kausis kokku keefir, 2 dl apelsinimahla ja suhkur. Kuumuta 1 dl mahla tuliseks, kuid ära lase sel keema minna. Pigista ligunenud želatiinilehed kuivemaks ja lahusta kuumas apelsinimahlas. Vala saadud segu peene nirena keefiri-mahlasegu hulka ning sega ühtlaseks. Seejärel jahuta tarretis maha.

Lõika apelsinidelt ära väike kaaneke ning pigista mahlapressi abil välja kogu mahl. Puhasta apelsinikoored seestpoolt lahtisest kelmest ja pane mõneks minutiks enne täitmist sügavkülma. Täida ettevalmistatud apelsinikoored jahtunud tarretisega ning aseta vähemalt 5 tunniks jahedasse tarretuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles