Uuring: viiendik meestest peab öösel pitsitava põie tõttu ärkama

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

20-aastaste ja vanemate USA meeste seas tehtud uuring näitas, et koguni viiendikul neist tuleb pitsitava põie tõttu öösel ärgata.

Selline ärkamine võib olla täiesti normaalne või siis viidata ka tervisehädadele. Samas pole välistatud seegi, et rikutud ööuni võib olla põhjuseks depressioonile, vahendas Reuters teadusajakirja Journal of Urology.

Doktor Alayne Marklandi juhtimisel tehtud uuringus osales kokku 5300 USA meest ja 21 protsenti neist tunnistas, et viimase kuu vältel tõusid nad öö jooksul urineerimiseks üles vähemalt kaks korda. Sagedamini tuleb seda ette vanemate ja afroameeriklaste seas.

Marklandi hinnangul peaksid öösiti pitsitava põiega kimpus olevad mehed probleemist igal juhul arstile rääkima. Spetsialisti sõnul piisab vahel probleemist ülesaamiseks vaid elustiili muutusest – õhtuti tuleb vältida kofeiini tarbimist ning suuri vedelikukoguseid. Samas võib põhjuseks olla ka mõni tõsisem tervisehäire, näiteks diabeet või siis kuseteede põletik ning sellistel puhkudel on tarvis ravi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles