Viis ebatavalist põhjust, miks su kaal ei lange

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Selleks et kaalu kaotada, tuleks päeva jooksul rohkem kaloreid põletada, kui neid sisse süüa. Kaalukaotus võib olla üsna keeruline ülesanne, olenemata sellest, et me teame, mida me selleks tegema peame. Isegi, kui me teeme kõik õigesti, siis ei pruugi see kaalunumbris kajastuda. 

Sellel võib olla mitu põhjust, aga tavaliselt on asi inimese elustiilis. Siin on viis kõige tavalisemat asja, miks kaal ei lange, aga sa ei pruugi neid esmapilgul tabada.

  1. Sa oled stressis. Stress vabastab kehas kortisooli ehk stressihormooni, mis võib põhjustada lihaskoe lagunemise ja rasva talletamise kehasse.  Kui sa tahad kaalu kaotada, aga oled kogu aeg stressis, siis sa ilmselt peaksid tegema suuri elustiili muudatusi, et vähendada stressihormoonide teket.
  2. Sa ei maga piisavalt. Magamine toimib põhimõtteliselt stressile vastupidiselt, vähendades kortisooli taset ja tootes kasvuhormooni, mis aitab kaasa kaalukaotusele ja tugevdab immuunsüsteemi. Magamine on lisaks seotud isuga, see tähendab et, kui sa ei saa piisavalt öösel magada, siis sa võid kindel olla, et järgmine päev oled sa näljasem kui tavaliselt.
  3. Sa ei joo piisavalt palju vett. Ilmselt oled sa korduvalt kuulnud, et vee joomine on väga oluline, aga mõned inimesed ei joo ikka veel piisavalt palju vett. Kui sul on janu, siis joo kohe vett ja ära unusta, et trenni tehes vajad sa rohkem vett, et kehal ei tekiks vee puudus.
  4. Su seedimine on aeglane ja halb. Mida teha? Mõned asjad võiksid sind aidata, näiteks: vähenda stressi, söö väiksemaid koguseid ja proovi isegi natukene paastuda aeg-ajalt, et anda seedetraktile puhkust, minimaliseeri suhkru, tera- ja kaunviljade söömist ning näri oma toit korralikult enne alla neelamist peeneks.
  5. Sa ei söö piisavalt kiudaineid. Proovi süüa rohkem juur- ja puuvilju, pruuni riisi ja täisterakaerahelbeid. 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles