62 aastat abielus olnud paar paigutati elama erinevatesse hooldekodudesse

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Wolf ja Anita Gottschalk on Kanadas elav vanapaar, kes on abielus olnud 62 aastat. Viimased kuud on aga nende jaoks väga rasked olnud, sest vanapaar paigutati elama erinevatesse hooldekodudesse.

Wolf ja Anita pandi hooldekodudesse elama kaheksa kuu eest ning siiani on nende pereliikmed 81-aastast Anitat abikaasale üle päeva külla sõidutanud. 83-aastane Wolf kannatab nõdrameelsuse all ja pereliikmed kardavad, et kui Wolf ei näe Anitat võimalikult tihti, siis ta unustab naise lõpuks sootuks, edastab Good Housekeeping.

Seetõttu hoolitsevad nad selle eest, et vanapaar saaks võimalikult sageli kokku. Siiani on Anita ja Wolf kohtunud üle päeva ning tavaliselt sõidutab Anitat nende lapselaps Ashley. Vanavanemate viimasel kohtumisel tegi Ashley neist väga liigutava foto, kus on näha, kuidas Wolf ja Anita mõlemad pisaraid pühivad. Ashley sõnul on see kõige kurvem pilt, mille ta oma elus on teinud. 

Ashley jagas seda fotot Facebookis, et rääkida sõpradele oma vanavanemate lugu. Kuna Wolfil avastati hiljuti ka vähk, siis pelgavad pereliikmed, et vanaisa tervis muutub üha halvemaks ja soovivad, et vanavanemad oleksid elu lõpus koos.

Ashley kirjutas, et tema vanaisa ei saa oma hooldekodus ka lubatud taastusravi, mistõttu liigub vanaisa nüüd ratastooliga. «Ainus põhjus, miks ta ratastoolis on, on see, et ta pole saanud juba kaheksa kuud kõndinud,» kirjutas ta. Ashley sõnul on nende perekond majanduslikult, füüsiliselt ja emotsionaalselt väga kurnatud, sest hooldekodud on teineteisest umbes 30-minutilise autosõidu kaugusel ja keegi peab alati vanaema sõidutamiseks end töölt vabaks võtma. 

Perekond on ühendust võtnud erinevate ametitega, et vanavanemad saaksid lõpuks ühes hooldekodus elada. «Me tahame mu vanavanematele õiglust, kes pärast 62 aastat kestnud abielu väärivad seda, et oma viimased hetked samas majas veeta. Palun jagage seda lugu kõigiga, kes võiksid meid aidata,» lõpetas murelik Ashley oma postituse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles