Suri legendaarne moekunstnik Sonia Rykiel

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Legendaarne moekunstnik Sonia Rykiel
Legendaarne moekunstnik Sonia Rykiel Foto: AP / Scanpix

Legendaarne Pariisi moedisainer, kelle tähelend algas 1960ndatel, suri täna oma kodus Pariisis Parkinsoni tõve komplikatsioonidesse. Ta oli 86-aastane.

Sonia sai tuntuks oma piire murdvate kollektsioonide, vabameelsuse ja isepäisuse poolest. Tema looming oli mõeldud naistele, kes ei häbene oma keha, rasedust, seksuaalsust ja karjäärimeelsust, kes tahavad välja näha stiilsed ning mitte minna kaasa iga moeröögatusega.

«Minu rõivaid kannavad naised, kes on õrnad, aga tugevad. Me oleme töötavad naised,» kirjeldas Rykiel oma sihtgruppi. «Meil on probleeme lastega, meestega, oma majapidamisega – nii paljude asjadega. Ma proovin seda oma rõivaste kaudu kirjeldada. Minu rõivad on igapäevarõivad.»

«Minu värv on must,» ütles Rykiel kord ajakirjandusele. «Ja kui sa kannad musta õigesti, võib see olla skandaalse efektiga.»

Rykiel avas oma esimese poe 1968. aastal ning läks pensionile 2009. aastal. Tema elutöö võttis üle tütar Nathalie.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles